selfmade zwarte bonen burger

Gepubliceerd op 15 november 2018 13:12

Veggie bugers. Degene die ze al geproefd hebben, kunnen er zich ook in vinden dat vele van deze burgers, LEKKER zijn! 

Maar hoe kan je nu zo een burger nu eigenlijk zelf maken? Ik maakte zelf een burger op basis van zwarte bonen aka kidneybonen. Deze was eigenlijk heel lekker! En makkelijk om te maken, want dat willen we nu eenmaal ;) makkelijk en gezonde receptjes!

 

Wat hebben we nodig?

  •  1 blik kidneybonen
  •  1 ei
  •  sjalotje 
  •  4 lepels paneermeel
  •  kruiden:  kurkuma, peper, zout & bieslook of peterselie.

Hoe maken we het?

  • We laten het blik met de bonen uitlekken. Dit kan je best doen door bijvoorbeeld een zeef te nemen, de bonen erin doen en zodat het zo uitlekt.
  • Terwijl snij je een sjalotje fijn
  • wanneer de bonen zijn uitgelekt, doe je deze in een kom en prak je deze fijn.
  • Zijn de bonen fijn geprakt? Doe je het ei'tje erbij
  • Goed mengen! Daarna kan je het ei erbij doen.
  • Als dit ook goed gemengd is, kan je het paneermeel erbij doen. 
  • Daarna pak je een antikleefpan. Je smeert deze in met een heel klein beetje olijfolie (olijfolie beetje in de pan doen en deze uitsmeren met een doekje) of je gebruikt PAM spray (of oliespray van bijvoorbeeld body & fit)
  • Daarna neem je 2 lepels en probeer je een bolletje te maken van het mengsel
  • Je doet het in de pan en drukt deze platter. Bak de burgers aan beide kanten ong op 2minuten tot ze een bruin korstje hebben.

voedingswaarden zwarte bonenburger: (4porties uit het beslag)

115 kcal per burger - 12.4 gr koolhydraten / 2.4 gr vet / 8.1 gr eiwit


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.