Vegan cinnamon rolls

Gepubliceerd op 2 november 2018 08:55

Vegan cinnamon rolls, dat kan toch niet lekker zijn? Oh jawel! Vaak ga ik naar PEAS in Hasselt. Gespecialiseerd in vegan cinnamon rolls, wortelcakes & bites/fudges. Maar als je dit vaak doet, is het toch wel prijzig (ik zat elkes keer aan 20 euro want ik moest er zoveel mogelijk hebben haha!) Dus ik besloot om eens zelf op zoek te gaan naar een receptje dat doenbaar en makkelijk was. Zo kwam ik uit op dit receptje van simply vegan.

Dit was heel lekker! Het uitzicht was wel een beetje mislukt, maar de smaak was echt net zoals die van PEAS.

Daarom kopieer ik eventjes het receptje naar hier en heb ik wel de voedingswaarden nog berekend zodat we dit ook weten!

 

Ingrediënten voor ongeveer 10 vegan cinnamon rolls

  • deeg:
  • 390 gram bloem
  • 240 ml plantaardige melk, ik gebruik amandelmelk
  • 2 eetlepels plantaardige margarine, ik gebruik Becel 100% plantaardig bio + extra om de vorm in te vetten
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje instant gist 7 gram, ik gebruik Dr. Oetker
  • grote snuf zout
  • vulling:
  • 1 eetlepel plantaardige margarine, ik gebruik Becel 100% plantaardig bio
  • 5 eetlepels suiker + 2 eetlepels kaneelpoeder, door elkaar gemengd in een kommetje
  • glazuur:
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • 30 ml plantaardige melk of water, ik gebruik amandelmelk
  • materiaal:
  • steelpannetje
  • hoge mengkom
  • garde
  • kwastje
  • scherp mes
  • schone theedoek
  • ovenschaal of bakvorm
  • eventueel een deegroller

Bereiding deeg

  • We beginnen eerst met het maken van het deeg. Verhit de amandelmelk in een steelpannetje tot het middel-warm is, laat het niet koken! Haal dan de pan van het vuur en laat hier 2 eetlepels plantaardige margarine in oplossen. Voeg vervolgens het gist toe en roer dit ook goed er doorheen met een garde. Dan mag tot slot ook het suiker erbij. Roer dit ook goed door elkaar.
  • Vervolgens mag dit mengsel in de mengkom. Het zout mag er in 1x bij, de bloem mag hier beetje voor beetje bij, vermeng dit met je hand tot één geheel. Kneed het deeg een paar minuutjes goed en vorm er een bal van. Deze bal mag weer in de mengkom. Maak de theedoek vochtig met warm water en leg dit over de mengkom heen. Zet de mengkom op een warme plaats voor 1 uur, zodat het deeg ook goed kan rijzen. Je doet hier ook een vochtige doek over.

Bereiding vulling + glazuur

  • Verwarm in de tussentijd de oven voor op 185 graden (elektrisch).
  • Maak eerst je aanrecht of een werkblad extra goed schoon en leg hier het gerezen deeg op. Rol dit met een deegroller, of gewoon met je handen, uit tot een groot vierkant.
  • Verhit 1 eetlepel plantaardige margarine en verdeel dit met het kwastje over de lap deeg. Bestrooi dit met het suiker en kaneelmengsel, hou nog iets over voor straks. Rol de lap deeg op en strooi tot slot ook nog wat van het overgebleven suikermengsel over de buitenkant van de rol. Snij met een scherp mes plakjes van de rol van ongeveer 6 cm breed.
  • Vet een ovenschaal of bakvorm in met wat plantaardig margarine en leg hier de cinnamon rolls netjes naast elkaar in.
  • Dit mag in de oven voor ongeveer 20 – 25 minuten, afhankelijk van de temperatuur van je oven.
  • Ondertussen maak je nog even het glazuur: de plantaardige melk mag in een kommetje, roer hier geleidelijk met een garde de poedersuiker in.
  • Serveer de vegan cinnamon rolls als ze nog lekker warm zijn, met het glazuur eroverheen.

 

De voedingswaarden van de rolls zijn: 208 kcal - 36 gr C - 5 gr P - 5 F

Veel plezier ermee! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.